Den Danske Riviera Smiling NordsjællandDen Danske Riviera Smiling Nordsjælland

Visit Smiling Nordsjælland

Den Danske Riviera & Nordens lystige hjørne

Hornbæk har en sydlandsk atmosfære, et helt specielt lys, omkringliggende skov, en af Danmarks bedste badestrande og en hyggelig fiskeri og lystbådehavn og man forstår godt hvorfor turister og kendisserne føler sig tiltrukket af Den Danske Riviera. På stranden med det gule sand og det lave vand nyder børnefamilier en varm sommerdag, og på den hyggelige lystbådehavn ligger goumet restauranter og spisesteder på en perlerække. Her kan gæsterne sidde og se på de små sejlbåde, der langsomt sejler ind og ud af Hornbæk havn. Hornbæk - Ålsgårde - Dronningmølle - Helsingør - Snekkersten og Espergærde går under navnet "Guldkysten" og er en del af Den Danske riviera og Danmark´s største turist destination

SmilingNordsjælland

Guldkysten - den Danske Riviera

Kært barn har mange navne. Smiling Nordsjælland fokuserer i dag på markedsføring af Den Danske Riviera fra Hornbæk - Dronningmølle - Aalsgårde, over Helsingør langs guldkysten Søndre Strandvej - Snekkersten og Det mondæne Espergærde.

Den Danske Riviera blev i de "Glade 60ere" benævnt som Nordens Lystige Hjørne med tre af Danmark´s fornemste Hoteller, casino mv. - i dag benævnes Den Danske Riviera stadig som "Guldkysten" fordi Helsingør har et af Danmarks højeste udskrivningsgrundlag, (d.v.s Helsingør er den kommune i Danmark der har flest rigtig rige indbyggere)

Vi byder vore krydstogt gæster velkommen med Kronborg om styrbort, som et af nordeuropas betydeligste renæssanceslotte.

Bugatti og Strandvejsvilla

den Danske Riviera
Hurtig oktantal og strandvejsvilla til 78 Mio.

Hvis du lister dig hen og åbner garageporten ser den sådan ud. - - pas på de mange web cameraer.

bugatti og strandvejsvilla

Langs den Danske Riviera er der plads til romantik og afslapning, kulturelle oplevelser og masser af muligheder for hyggelige stunder med dem, du holder af. Få pulsen op Lystfiskeri Havfiskeri efter Tun i Øresund eller få ro i sjælen med fiskesnøren let vuggende i vandspejlet.

Liebhaverboliger den Danske Riviera

Hornbæk og lyset

P.S. Krøyer var blandt kunstnerkolonien i Hornbæk
Hornbæk har et særligt lys.

P.S. Krøyer var blandt kunstnerkolonien i Hornbæk

Den Danske Riviera har i mere end 170 år tiltrukket turister og København´s bedre borgerskab. Den Københavnske kunstelite med skuespillerinden Johanne Luise Heiberg og hendes mand Johan Ludvig Heiberg i spidsen,  flygtede til skov og strand i Hornbæk,  fra storbyens larm og kaos.

På grund af det særlige lys, som også kan opleves i Skagen, blev det Hornbæk, der skulle lægge by og strand til nordkystens nye besøgende – kunsteliten, der bl.a. talte P.S. Krøyer, H.C. Andersen, August Strindberg og Holger Drachmann. Med årene kom det bedre borgerskab – om sommeren ville alle ses ved Den Danske Riviera, der udgav den første turistbrochure i 1923.

Hornbæk var Danmarks første turistby. Da det rygtedes i København, at kunstmiljøet rykkede til det mondæne Hornbæk om sommeren forvandlede det lille fiskerleje sig til en egentlig turist by. Nye hoteller og pensionater skød op,

Aston Martin

Fritidsgrund Gerlev Strandpark
Styrke, Skønhed og Sjæl

I Hornbæk er det som om, at alle kender alle – det er en lille cool enklave, der ikke bare kan prale af Danmarks absolut dyreste sommerhuse langs Kystvej, men også må have den højeste koncentration af biler i millionklassen. (Like Ocean Drive Miami beach)

I forhold til byens størrelse er antallet af restauranter og spisesteder i Hornbæk stort, og selv streetfood-konceptet har fundet vej til Hornbæk. Her tidligt aften er der allerede mange kunder til bords ved Det Fedtede Hjørne. Ser vi til venstre, summer det allerede af liv og glade gæster hos Restaurant Ilse Jacobsen. som er en del af Kurbad Ilse Jacobsen.

Faktisk byder Danmarks Riviera på nogle af Europas bedste strande og en helt særlig feriestemning. Langs kysten fra Hornbæk til Espergærde i øst, ligger strandene sammen med de idylliske havne som perler på en snor.

Oplevelser i Hornbæk

Hornbæk strand

Hornbæk strand
Hornbæk er fisker- og turistbyen i Smiling Nordsjælland. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie som også omfatter sørøveri og skibsforlis og det "særlige lys" kunstnerne omtaler.

Hornbæk, har allerede noget sydlandsk sommerstemning over sig og de hvide sandstrande er suveræne, fordi vandet er børnevenligt samtidigt med, at du kan være aktiv. På Hornbæk Strand er der venlige livreddere hele sommeren og i gadebilledet ligger cafeer og restauranter side om side.

Hornbæk Kunstmuseum er et kulturelt mødested med skiftende kunstudstillinger. På Rudolf Tegners Museum er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet.

Fantastisk vejr, en drink i hånden, fødderne i sandet og god musik ved stranden i Hornbæk. Lyder det som din perfekte sommer?

Læs her om det nye Hornbæk Havn

Mange gode Bed and breakfast i Hornbæk

Street Food Hornbæk

Gilleleje havn
Masser af liv og Events

Det Fedtede Hjørne
Mågeskrig og bølgebrus, vind i håret, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, Det er sol – det er sommer – det er Oplevelser i Hornbæk.
Besøg Streetfood ”Det Fedtede Hjørne” i Hornbæk og nyd lækker mad fra de mange madboder
Menuen skifter konstant. Men netop nu står den på Caribisk, Mexicansk, Burgere, Fisk, Indisk/Nepalesisk og salatbar..

I en uformel stemning samles Hornbækkerne og feriegæster til hyggeligt samvær i solen eller under vores store overdække. Med en beliggenhed kun 50 meter fra stranden,

Der er fine Campingpladser i Hornbæk

15 Min til hygge shopping i Helsingørs hyggelige gader.

Restauranter i Hornbæk

Hornbæk
Restauranter og Spisesteder i Hornbæk

ILSE JACOBSEN Restaurant KURBADET er indbegrebet af Hornbæk. Beliggende i hjertet af den smukke strandby, drager Restaurant KURBADET stor inspiration fra havet og den rå natur der danner rammerne for Hornbæk.

Lystsejlere
Hornbæk havn er både lystsejler og erhvervshavn (fiskerihavn)
Faciliteterne er ikke alle beliggende på havnen, men i dens nærhed.
Møntvask i byen 200m. Sejlmager kan tilkaldes pr. telefon.
Nye toilet og badeforhold.

Gå ikke glip af Helsingør City walk eller '10 must See attraktion' i Helsingør