NordsjællandSmilingDanmark

Oplevelser i Helsingør Nordsjælland

Velkommen til oplevelser i Nordsjælland og Helsingør – Københavns grønne forhave og Den Danske Riviera, Smiling Nordsjælland

VisitNordsjælland

Gadeteater i din baghave PASSAGE er igen i år tilstede i mange af kommunens lokalområder.

Passage festival helsingør
PASSAGE FESTIVAL HELSINGØR 2022

Hold øje med hvad sker i Nordsjælland, og når PASSAGE festival og gadeteater finder sted i Helsingør gågade i dagene 25. juli til 30. Juli. (i Helsingborg fra 24/7)
Festivalen præsenterer et hav af international gratis gadeteater for hele familien i byen og lokalområder, med Toldkammeret som omdrejningspunkt. 

Du kan vælge mellem mange aktiviteter og oplevelser i Helsingør - Nordsjælland

Oplevelser i Kulturen. Historien. Kysten. Naturen. Den Danske Riviera. Det er den korte version. Men bag ordene gemmer sig et væld af oplevelser, du sent vil glemme.

Hvad sker i Nordsjælland. Oplevelser Esrum middelalderkloster er mere end mursten - Besøg de ikoniske steder, hvor historien bliver levende og foldes ud gennem rollespil, festivals og events.

Fra historien træder du ubesværet ind i nutiden og fremtiden i museer Louisiana Museum of Modern Art med fingeren på pulsen, banebrydende arkitektur og innovative elektroniske festivals.

Attraktioner i Nordsjælland

Tibirke Bakker
Slotte og Herregårde Nordsjælland

Navnet Kongernes Nordsjælland er ikke grebet ud af luften. Nordsjælland er historisk set Danske Kongers fristed, hvor de kunne slappe af og nyde livet. Her findes inden for kun 25 km. afstand hele tre pragtfulde slotte, som du kan besøge. Esrum Kloster er en del af historien.

Velvære Nordsjælland

Spa og velvære Nordsjælland
Spa &Velvære

Tag den tykke, bløde badekåbe på og træd ind i et slaraffenland af velvære, masage, aromakure og varme bade. Oplev en wellness-weekend, hvor der ikke står andet end nydelse og forkælelse på programmet.

Bliv gift i Helsingør

Bryllupper i Nordsjælland
Bryllup – bliv viet i Smiling Nordsjælland

Gør en af livets smukkeste dage endnu smukkere, og oplev den i Smiling Nordsjælland. Her finder I de helt rigtige naturskønne omgivelser til et romantisk bryllup. Hold festen på et af vores klassiske badehoteller, og hold endda selve ceremonien under åben himmel langs Den Danske Riviera.

I Helsingør finder du Nordsjællands bedste restauranter og spisesteder og for enhver smag.  Det er ikke kun hjernen, hjertet og fødderne, der er med på en oplevelse rundt i Helsingør - smagsløgene skal da også have en tur!

De bedste og de hyggeligste restauranter og spisesteder finder du i indre by omkring gågaderne Stengade, Bjerggade, Stjernegade, og flere i Sct Olaigade.

Se mange flere restauranter og spisesteder i Helsingør

Helsingør med de mange originale specialbutikker,  de hyggelige cafeer, restauranter og spisesteder ligger i smukke omgivelser og fine gårdmiljøer.

Om Dansk madkultur, læs The Nordic cuisine og Do Not miss "a taste Of Denmark" that you can experience authentic at a local restaurant In the Hamlet town Of Elsinore

Cafe Olai Helsingør

Restaurant Café Olai

Restaurant Café Olai er en af de ældste restauranter i byen og har et velplejet renumé der rækker langt ud over landets grænser.

Restauranten åbnede dørene første gang d. 10. Dec. 1987, og er i dag en institution i byen.

Café Olai afspejler det gamle Helsingør i såvel atmusfære som indretning, og selv priserne er som For 1/4 århundrede siden.

Restaurant Olai er et af de bedste spisesteder i Helsingør og omtales jævnligt i magasinerne Travel News og Globetrotter, som en del af Helsingørs kultur

Restauranter helsingør

Anbefales af:

Restaurant Cafe Olai holder på traditionerne, den Danske madkultur og restauranten har et bredt og velassorteret menukort.

Kolde frokostanretninger og/eller det ypperligste smørrebrød er en specialitet du kan forvente af den hæderskronene restaurant.

Restaurant Olai har ikke hvide duge på bordene og en tjener til hvert bord, til gengæld er der søde og smilende piger der betjener dig ved buffeten, og vil gøre alt For at gøre dit besøg til en oplevelse du ønsker at gentage.

Du kan altid få oplyst saldo på dit gavekort hos Café Olai.

Åben alle dage: 10:00 - 22:00 Køkken lukker 1 time før.

Du finder Café Olaiwww.cafeolai.dk
Sct Olaigade 19 Helsingør

Bordbestilling Tlf: 49 20 16 07
eller online Café Olai Bordbestilling.

Cafe Kaiser Helsingør

Café Kaiser er en hyggelig cafe placeret i hjertet af Helsingør.

Vi er stolte og står inde For den mad, vi serverer For vores gæster.

Er du i tvivl om hvilken ret du skal vælge? Eller har du en allergi, som du er i tvivl om, indgår i den ret, du kunne tænke dig. SÅ kan du trygt, spørge om hjælp. Vi skal nok guide dig i den rigtige retning

Café Kaiser slog dørene op For første gang den 10. juni 2014.

Lige fra første dag har vores målsætning været at skabe en hyggelig og god stemning For vores gæster.

Vi bestræber os på at forkæle vores gæster med god mad og lunefulde betjening.

Hos Café Kaiser byder vi alle velkommen med et smil med håbet om at du vil føle dig hjemme.
Vi glæder os til at se jer.

I hverdagene tilbyder vi en lækker brunch tallerken, lørdag og søndag har vi en stor brunch buffet med drikkevarer inkl. fx juice, smoothie, kaffe, te eller cava.

Åbningstider:
Søndag - torsdag kl. 10:00 til 22:00 Fredag - lørdag kl. 10:00 til 23:00 (køkkenet er åbent kl. 10:00 - 21:00)

Kontakt: Café Kaiser/

ribhouse Helsingør

Restaurant Rib House
Rib House er et steakhouse og en familie inspireret restaurant.

Vi har specialiceret os i spareribs og steaks på grill, af den bedste kvalitet.

Hos restaurant Rib House kan du 'næsten' få det som du vil ha' det...

Vi er eksperter i at håndtere gæster på bedste vis og hurtigt skabe den stemning, der passer til netop din fest og dine ønsker.

Tag en snak med os, næste gang du skal holde noget 'rundt' eller bare fylder år, hvis du skal arrangerer årets klassefest for gamle elever, hvis housewarningen ikke skal holdes i dit nye hjem eller ... - så er vi klar til at skabe rammerne om en stemningsfyldt dag.
Ring til din lokale Rib House og hør mere om mulighederne for din fest.

RÅVARER
Rib House bruger kun kød fra den øverste hylde – kød af første klasse. Vi får leveret fersk kød som vi selv udskære i huset, direkte fra vores fantastiske slagtermester. Vi holder hele tiden nøje øje med kvalitetsniveauet og må blank erkende at efter mange års samarbejde er vi aldrig blevet skuffet over niveauet – simpelthen top-klasse.

Åbningstid : Man-Tors & Søn 11:00-22:00 Fre-Lør: 11:00-23:00
Kontakt: ribhouse.dk/

Find flere restauranter og spisesteder i Helsingør

Kronborg Slot

Kronborg Slot Nordsjælland
Hamlets Castle Kronborg Denmark

Oplev Hamlets verdenskendte slot og hils på Holger Danske – Lige ved siden af M/S Museet for Søfart i Helsingør

Kronborg Slot er kendt over hele verden fra Shakespeares skuespil Hamlet, der foregår på Kronborg. Kronborg Slot og fæstning er en stor oplevelse for både børn og voksne. Oplev de smukke kongelig sale – blandt andet Dansesalen, der er Nordens største renæssancesal. Nyd udsigten over Øresund fra fæstningen, og gå på oplevelse i kasematterne, de mørke, kolde gange, der var beskyttelsesrum for soldater.

I kasematterne kan du også se den sovende kæmpe Holger Danske, der ifølge savnet vil vågne og blive til kød og blod, når Danmark trues af fjender. Kronborg er på UNESCOs verdensarvsliste.

Se billetpriser her.

Adresse Kronborg Slot

Kronborg Slot
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Tlf. 4921 3078
kronborg.dk

Åbningstider Kronborg Slot

April-maj:
Man-søn: kl. 11-16

Juni-august:
Man-søn: kl. 10-17.30

September-oktober:
Man-søn: kl. 11-16

November-marts:
Tir-søn: kl. 11-16

Lukket på udvalgte helligdage. Se mere her.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart
M/S Museet for Søfart Helsingør

Stig ned i søfartens historie – Oplevelser i Nordsjælland du ikke må "misse"

Danmark er en søfartsnation, og M/S Museet for Søfart fortæller alt om det farlige og spændende liv på verdenshavene gennem tiderne. Du oplever søfartens historie gennem interaktive udstillinger, spil og historiske genstande på M/S Museet for Søfart. Museets smukke bygninger kan umidelbart ikke ses, men skal opleves.

M/S Museet for Søfart er et underjordisk museum, der ligger i den gamle tørdok, der var en del af Helsingør Værft. Den prisvindende bygning er tegnet af det verdenskendte danske arkitektfirma BIG Bjarke Ingels Group.

Gratis adgang for børn under 18 år. Se øvrige priser her.

Adresse M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør
Tlf. 49 21 06 85
mfs.dk

Åbningstider M/S Museet for Søfart

September - juni:
Tir-søn: kl. 11-17.

Juli og august:
Man-søn: kl. 10-17.

Lukket på udvalgte helligdage. Se mere her.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art
Louisiana Museum of Modern Art

Et af Danmarks førende museer for moderne kunst i smukke omgivelser tæt på Humlebæk

Oplev Louisianas imponerende samling af moderne kunst fra Danmark og udlandet. Her findes blandet andet værker af Picasso, Warhol, Asger Jorn. Hovedvægten er på maleri og skulptur fra tiden efter 1945.

Louisianas ligger smukt placeret ud til Øresund, og arkitekturen er et værk i sig selv og betragtes som en hovedværk i dansk modernistisk arkitektur. Nyd kunsten, parken, arkitekturen og udsigten på et af Danmarks mest besøgte museer.

Gratis adgang for børn under 18 år. Se øvrige priser her.

Adresse Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art
Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk
Tlf. 4919 0719
Louisiana

Åbningstider Louisiana

Tirs - fre: kl. 11-22
Lør - søn: kl. 11-18
Helligdage: kl. 11-18

Se mere om åbningstider her.

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet Helsingør
Øresundsakvariet

Oplevelser under havoverfladen – Hvad sker der?

Under overfladen rummer Øresund fantastiske dyr og smukke planter, og dem kan du opleve på Øresundsakvariet. Gennem akvarierne ledes du fra det lave vands sandbund ud i dybet. Over stenbundens fascinerende dyreliv, til mudderbundens ophøjede banker af muslinger og koraller. Videre til Kullens undervandsklipper og tilbage til bunden af Helsingørs Nordhavn.

Prøv også at ”klappe fiskene” i rørebassinerne eller følg med, når dyrepasserne fodrer fiskene – i rørebassinerne får børnene lov at hjælpe med fodringen. Øresundsakvariet er Danmarks mindste, men absolut hyggeligste saltvandsakvarium.

Se billetpriser her.

Adresse Øresundsakvariet

Øresundsakvariet
Københavns Universitet
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør
Tlf. 3532 1970
oresundsakvariet.ku.dk

Åbningstider Øresundsakvariet

September-juni:
Man-fre: kl. 10-16
Lør-søn: kl. 10-17

Juli-august:
Man-søn: kl. 10-18

Ferier og helligdage:
Man-søn: kl. 10-17 

h

Esrum Kloster

Esrum Kloster Nordsjælland
Esrum Kloster

Oplevelser i Nordsjælland bag Esrum Kloster´s Tyke mure

Gå på opdagelse i udstillingen om klosterlivet eller nyd farver og dufte i den genopbyggede klosterhave. Esrum Kloster blev grundlagt i 1151 og blev et af de mest betydningsulde cistercienserklostre i Norden, indtil klosteret blev brat nedlagt efter reformationen. I 1990’erne blev Esrum Kloster restaureret og giver i dag et spændende indblik i en svunden tid. Klosteret har desuden en butik med egne produkter og et spisested, der kobler middelalderens saltning og røgning med det Ny Nordisk Køkken.

Den tredje weekend i juni afholder Esrum Kloster Riddermarked med boder, gøgl, munke, musik og klosterbryg.

Se billetpriser her.

Adresse Esrum Kloster 

Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12, Esrum
3230 Græsted
Tlf. 4836 0400
esrum.dk

Åbningstider Esrum Kloster

Sommer – 1. april til og med efterårsferien:
Tir-søn: kl. 11-17

Vinter – Uge 43 til 15. december og igen 1. februar til 31. marts:
Lør-søn: kl. 11-17

Se mere om åbningstider her.

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark
Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark er et enestående monument for en enkelt kunstner, udtænkt og opført af billedhuggeren Rudolph Tegner selv (1873-1950)

Rudolph Tegners Museum og Statuepark er en helt speciel oplevelse. De enorme skulpturer står smukt placeret i storslået natur med himmel, lyng og hav som baggrund. Rudolph Tegner er kendt for et voldsomt og teatralsk udtryk i sine imponerende værker. En stor oplevelse for både børn og voksne.

Museumsbygningen er også formgivet af Rudolph Tegner. Bygningen er inspireret af et skatkammer, og man træder ind ad en lille åbning til et stort lyst rum fyldt med kunstskatte.

Adresse Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark
Museumsvej 19
3120 Dronningmølle
Tlf. 4971 9177
rudolphtegner.dk

Åbningstider Rudolph Tegners Museum & Statuepark

15. april – 31. maj:
Tir-søn: kl. 12-17

1. juni – 31. august:
Tir-søn: kl. 11-18

Se mere om åbningstider her.

Oplevelser i Hornbæk

Hornbæk strand

Hornbæk strand
Hornbæk er fisker- og turistbyen på Nordkysten af Sjælland. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie som også omfatter sørøveri og skibsforlis.

Hornbæk, har allerede noget sydlandsk sommerstemning over sig og de hvide sandstrande er suveræne, fordi vandet er børnevenligt samtidigt med, at du kan være aktiv. På Hornbæk Strand er der venlige livreddere hele sommeren og i gadebilledet ligger cafeer og restauranter side om side.

Hornbæk Kunstmuseum er et kulturelt mødested med skiftende kunstudstillinger. På Rudolf Tegners Museum er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet.

Læs her om det nye Hornbæk Havn

Mange gode Bed and breakfast i Hornbæk

Street Food Hornbæk

Hornbæk havn
Masser af liv og Events

Det Fedtede Hjørne
Mågeskrig og bølgebrus, vind i håret, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, Det er sol – det er sommer – det Oplevelser i Hornbæk.
Besøg Streetfood ”Det Fedtede Hjørne” i Hornbæk og nyd lækker mad fra de mange madboder
Menuen skifter konstant. Men netop nu står den på Caribisk, Mexicansk, Burgere, Fisk, Indisk/Nepalesisk og salatbar..

I en uformel stemning samles Hornbækkerne og feriegæster til hyggeligt samvær i solen eller under vores store overdække. Med en beliggenhed kun 50 meter fra stranden,

Der er fine Campingpladser i Hornbæk

Restauranter i Hornbæk

Hornbæk
Restauranter og Spisesteder i Hornbæk

ILSE JACOBSEN Restaurant KURBADET er indbegrebet af Hornbæk. Beliggende i hjertet af den smukke strandby, drager Restaurant KURBADET stor inspiration fra havet og den rå natur der danner rammerne for Hornbæk.

Lystsejlere
Hornbæk havn er både lystsejler og erhvervshavn (fiskerihavn)
Faciliteterne er ikke alle beliggende på havnen, men i dens nærhed.
Møntvask i byen 200m. Sejlmager kan tilkaldes pr. telefon.
Nye toilet og badeforhold.

Oplevelser i Gilleleje

Byvandring i Gilleleje

Gilleleje
Gilleleje er fisker- og turistbyen på Nordkysten af Sjælland. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie som også omfatter sørøveri og skibsforlis.

Vidste du at, Danmarks første protestantiske kirke blev bygget i Gilleleje?,
- Eller, at danske jøder blev reddet til Sverige fra Gilleleje under 2. verdenskrig?
Og vil du høre om sørøveri og skibsforlis?
Tag med på byvandring og Oplevelser i Gilleleje

Gillelejes fiskere byggede i 1530erne den første protestantiske kirke i Danmark og i en 14-dages periode reddedes 1300 danskere af jødisk afstamning til Sverige fra Gilleleje-området.

Mange gode Bed and breakfast i Gilleleje

Gilleleje havn

Gilleleje havn
Masser af liv og Events

Den levende havn
Oplevelser Mågeskrig og bølgebrus, vind i håret, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, lyden af børn der leger mellem garnerne eller på havnens legeplads og duften af frisk fisk – du er ikke i tvivl
– du er på Gilleleje Havn. Sjællands største fiskerihavn med fiskeriauktion, isværk, filetfabrik, røgeri, fiskehandlere og fiskeeksport. Havnen en en stor arbejdsplads med mange ansatte til at servicere erhvervs- og lystfiskere samt lystsejlerne med bådeværft, maskinfabrik, skibsmaler, smed, kranservice og bedding, hvor der er ubegrænset adgang til at opleve fiskerne losse deres kuttere og ordne deres garn.

Der er fine Campingpladser i Gilleleje

Spisesteder i Gilleleje

Gilleleje
Restauranter og Spisesteder i Gilleleje

Masser af spisesteder
Bliver du sulten, byder Gilleleje på mange indbydende restauranter og spisesteder med terrasse- og gårdmiljøer. Du kan også købe lækre friske fisk hos fiskehandlerne, enten små lækre retter til at spise på havnen eller til at tage med hjem og forberede.

Lystsejlere
Gilleleje havn er en erhvervshavn (fiskerihavn), men i sommer sæsonen kan pladsen benyttes som gæstehavn for lystsejlere når der er en ledig plads.
Faciliteterne er ikke alle beliggende på havnen, men i dens nærhed.
Møntvask i byen 200m. Sejlmager kan tilkaldes pr. telefon.
Nye toilet og badeforhold.

Åbningstider: 
Morgen 7.00 til 8.00 - Eftermiddag 16.30 til 17.30 - Aften (kun sæson) 20.00 til 22.00.